Working with multiple stakeholders against a tight deadline can present a challenge. When the communications partner for Elwick Place, a cinema, restaurant, leisure and hotel complex and one of Ashford’s ‘Big 8’ regeneration projects, urgently required a series of window vinyls to be designed and installed while construction of the development was still underway, we knew it would require a united effort.

The restaurant units needed to present a positive and engaging backdrop, incorporating a classy and accomplished design, in time for a series of events to celebrate the opening of the complex a month after the initial brief.

Our creative team worked closely with the communications partner, the complex developer, Stanhope, and Maidstone-based print company, SpeedScreen, to turn around the project from ‘brief to installation’ in a month. Key to successful completion of the projection was obtaining the exact window specifications needed to artwork the designs, and we worked hard studying technical drawings, drawing on support from the architect and working with the SpeedScreen installation team to achieve this.

We designed a creative concept that not only worked across the six distinct restaurant units of Elwick Place, but one that complemented the architecture and provided each unit with a sense of identity through its’ unique address within the complex – particularly important for those awaiting occupation from prospective tenants.

With deadlines of two official openings looming, one of which being a Romanian royal visit to unveil a new statue of Queen Marie in the grounds of Elwick Place, time was not in our favour. Zest worked collaboratively with all stakeholders to ensure the project was delivered on time, sending designs to print as soon as they were approved in order to stagger production and installation.

Speaking on the project, our Creative Director, Bruce Smith said: “’It’s nice for us to work on big outdoor graphic projects, especially one which tests our art working capabilities. We love big graphics in busy places.”

The results speak for themselves and all deadlines and objectives were met with the windows being ready in time for both the royal visit and a community fun day, when the site was opened to the public for the first time.